SyndicusOnline

SyndicusOnline Blog

Image

Zelf syndicus zijn? Voordeliger dan je denkt!

Veel mensen denken dat de taak van een syndicus hopeloos complex is en een specifieke ervaring en kennis vereist. De laatste jaren is syndicus zijn van je eigen mede-eigendom echter een heel stuk eenvoudiger geworden.

 

Deze vereenvoudiging is mogelijk gemaakt door gespecialiseerde tools die je zelfs als leek kunt gebruiken. In dit artikel lees je alles over wat deze tools voor jou als doe-het-zelf syndicus kunnen betekenen.

Geld besparen door zelf syndicus te zijn

 

Een professionele syndicus of een syndicuskantoor inschakelen is vanuit een financieel oogpunt niet altijd de beste keuze. Hoewel dit voor grote gebouwen met tientallen mede-eigenaars vaak aan te raden is, is dit zeker niet het geval bij een wat kleiner gebouw. Een klein gebouw met slechts een paar mede-eigenaars beheren is in de praktijk significant eenvoudiger. 

 

Vaak zijn de kosten om een professionele syndicus in te schakelen helemaal niet in verhouding met de gemeenschappelijke kosten. Een doorsnee syndicuskantoor vraagt namelijk voor kleinere gebouwen gemiddeld al gauw een minimumtarief vanaf 2000 EURO tot 3000 EURO op jaarbasis om de taak als syndicus uit te voeren. 

 

Als je met slechts een paar mede-eigenaren bent is dit een fikse kost. Zeker wanneer je gaat kijken naar de totale termijn dat je ergens woont. Blijf je bijvoorbeeld 25 jaar wonen op die plek, dan zal een professionele syndicus jullie gemeenschappelijk minstens rond de 30 000 euro kosten in die periode van 25 jaar. 

 

Goede software om zelf syndicus te zijn zoals SyndicusOnline zal zich dus vanaf de eerste dag terug beginnen te verdienen. De prijs van zo een software op jaarbasis ligt maar liefst 80% lager dan de kost van een professionele syndicus. Door deze veel lagere kost kunnen mede-eigenaren die zelf syndicus zijn makkelijk meer dan 1000 euro per jaar zal besparen. 

 

Sneller een oplossing voor je problemen en vragen

 

Professionele syndici hebben vaak tientallen gebouwen waarvoor zij verantwoordelijk zijn. Het komt dus het vaak voor dat je een standaard repliek krijgt of dat een antwoord dagenlang uitblijft wanneer je een vraag stelt. 

 

Door syndicus van je eigen gebouw te zijn kun je altijd direct ingrijpen en ben je nooit afhankelijk van een derde partij. Zo zit je nooit opgescheept met een probleem dat niet (op tijd) opgelost raakt. 

 

Goede syndicussoftware bevat alles wat je nodig hebt om jouw leven als syndicus simpel te maken. Het SyndicusOnline software-pakket bevat een volledig uitgerust boekhoudpakket, geeft je de mogelijkheid betalingsherinneringen te sturen en heeft een proactieve meldingsmodule. Bovendien kunnen niet enkel eigenaars, maar ook bewoners toegang krijgen tot het pakket. Daardoor heb je alles in huis om effectief zelf je syndicustaken te doen, ook al heb je geen enkele voorgaande ervaring hiermee. 

 

Daarnaast heb je als je ons belt direct iemand met kennis van zaken aan de lijn wanneer je met een vraag of een probleem zit. Zo hebben jij en je mede-eigenaars de dag zelf nog een passend antwoord. Of gebruik de hulpfuncties, en schakel een expert in die je meteen verder kan helpen.

 

SyndicusOnline is de ideale partner voor mensen die zelf syndicus van hun gebouw willen zijn. Naast een alles-in-een-softwarepakket hebben wij ook een toegankelijke klantendienst die je onmiddellijk bijstaat, mocht je ergens vastlopen. 

 

Heb je nog vragen over wat SyndicusOnline voor jou en je mede-eigenaren kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en wij helpen je graag zo snel mogelijk verder! 

 

Image

Wil je SyndicusOnline gebruiken?

Registreer je en gebruik het platform veertien dagen gratis, of contacteer ons.

Registreren