Zelf Syndicus Worden: Neem Controle en Bespaar Geld

Dirk avatar

·

·

Zelf syndicus worden van je gebouw
Veel mensen denken dat de taak van een syndicus hopeloos complex is en specifieke ervaring en kennis vereist. Maar wist je dat het beheren van je eigen mede-eigendom de laatste jaren aanzienlijk eenvoudiger is geworden?

Deze vereenvoudiging is mogelijk gemaakt door gespecialiseerde tools die zelfs beginners kunnen gebruiken. In dit artikel lees je alles over hoe deze tools jou als vrijwillige syndicus kunnen ondersteunen.

Bespaar geld door zelf syndicus te zijn

Het inschakelen van een professionele syndicus of een syndicuskantoor is financieel gezien niet altijd de beste keuze. Vooral voor kleinere gebouwen met slechts enkele mede-eigenaars wegen de kosten van een professionele syndicus niet op tegen de gemeenschappelijke kosten. Het zelf beheren van zo’n klein gebouw is in de praktijk ook veel eenvoudiger.

Een doorsnee syndicuskantoor vraagt bijvoorbeeld voor kleinere gebouwen al gauw een minimumtarief tussen € 2000 en € 3000 per jaar. Als je met slechts een paar mede-eigenaars bent is dit een fikse kost. Blijf je bijvoorbeeld 25 jaar wonen op dezelfde plek, dan zal een professionele syndicus jullie gemeenschappelijk minstens rond de € 30.000 kosten in die periode van 25 jaar. 

Minimumtarief doorsnee Syndicuskantoor

€ 2-3K

Per jaar

€ 30.000

Over 25 jaar

Met goede syndicussoftware zoals SyndicusOnline begin je vanaf dag één geld te besparen. De jaarlijkse prijs van onze software ligt maar liefst 80% lager dan de kost van de gemiddelde professionele syndicus. Hierdoor kunnen mede-eigenaars die vrijwillig syndicus zijn makkelijk meer dan 1000 euro per jaar besparen.

Sneller een oplossing voor je problemen en vragen

Professionele syndici zijn vaak verantwoordelijk voor tientallen gebouwen, waardoor vertraagde reacties op vragen en problemen vaak voorkomen. Het is niet ongebruikelijk om een automatisch antwoord te krijgen of enkele dagen te moeten wachten op antwoord. Door zelf syndicus van je eigen gebouw te zijn, kun je direct ingrijpen en ben je zelden afhankelijk van een derde partij. Hierdoor loop je minder risico dat problemen blijven aanslepen.

Het SyndicusOnline softwarepakket bevat alles wat je nodig hebt om je taken als syndicus eenvoudig uit te voeren, zoals een volledig uitgeruste boekhoudmodule, de mogelijkheid om betalingsherinneringen te sturen, en een proactieve meldingsmodule. Bovendien hebben niet alleen eigenaars, maar ook bewoners toegang tot het platform. Zo heb je alles in huis om effectief zelf je syndicustaken uit te voeren, zelfs zonder eerdere ervaring.

Daarnaast heb je toegang tot directe ondersteuning. Wanneer je ons belt, heb je meteen iemand met kennis van zaken aan de lijn. Ook via het platform zelf vind je hulpfuncties, zoals onze kennisdatabank, of de optie om vragen te stellen aan experts in het vak.

SyndicusOnline is de ideale partner voor iedereen die zelf syndicus van hun gebouw wil zijn. Naast een alles-in-een softwarepakket bieden we een toegankelijke klantendienst die je onmiddellijk ondersteunt bij eventuele problemen.

Heb je nog vragen over wat SyndicusOnline voor jou en je mede-eigenaars kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en we helpen je graag zo snel mogelijk verder!

Author