De boekhouding van je VME: Grip op je kosten, samen met je buren!

Een van de ingewikkeldste (en laten we eerlijk zijn, saaiste) taken als syndicus is het onderhouden van de boekhouding van je vereniging van mede-eigenaars. Met de juiste aanpak en hulpmiddelen kun je deze uitdaging echter moeiteloos overwinnen.

Boekhouding VME

Financieel beheer van je mede-eigendom: Samen sta je sterk

Woon je in een kleiner gebouw en wil je de kosten gezamenlijk beheren? Kies enkele enthousiaste buren als verantwoordelijken. Samen kunnen jullie over de beste prijzen onderhandelen en oplossingen vinden. Gezamenlijk documentbeheer met gelijke toegangsrechten maakt het eenvoudig om facturen te uploaden en boekhoudkundig te verwerken. Regelmatige vergaderingen helpen om de gemaakte kosten te bespreken en te optimaliseren.

Financiële beheer VME
  • Huidige status: Informatie over het huidige boekjaar en het aantal automatisch afgepunte boekingen en boekingen die nog manueel afgepunt moeten worden.
  • Bankrekeningen balans: stand van zaken van de bankrekening.
  • Resultatenrekening en inventaris: overzicht van de kosten en opbrengsten (resultatenrekening) en het actief en het passief van de VME (inventaris, niet in afbeelding).

Waarom een goede VME-boekhouding belangrijk is:

Correct verloop

Zoals bij elke boekhouding is een fout snel gemaakt. Bij de boekhouding van je VME gaat het over gedeelde kosten, dus ben je niet enkel voor je eigen geld verantwoordelijk, maar ook dat van je mede-eigenaars. Voorkom daarom alle mogelijke fouten met onze software.

Groepsverbruik en onderhandeling

Stel duidelijke regels op voor het gebruik van gezamenlijke ruimtes en het verbruik van water en elektriciteit. Onderhandel regelmatig met je leveranciers voor handige besparingstips en blijf op de hoogte van kortingen. Blijven de kosten hoog? Overweeg dan om over te stappen naar een andere partner.

Luxe versus noodzaak

Elke investering moet goedgekeurd worden door de gemeenschap. Bepaal welke uitgaven noodzakelijk zijn en stel een reservefonds op voor uitzonderlijke kosten zoals dakrenovaties of de aanleg van elektrische laadpalen. Verspreid de last van eenmalige kosten door jaarlijkse bijdragen aan het reservefonds.

  • Uploaden factuur: Stuur je factuur of creditnota digitaal op.
  • Vul factuurgegevens in: Vul snel en eenvoudig gegevens in zoals leverancier, bedrag en datum.
  • Automatische verwerking: De factuur wordt automatisch op de juiste rekening geplaatst en je kunt direct de betaling koppelen.
Boekhouding mede eigendom facturen en creditnota

Een automatische en zorgeloze boekhouding

Zorgeloze boekhouding voor jouw mede-eigendom. Of je nu in een residentie, flatcomplex of co-housing project woont, wij helpen je met alle financiële administratie voor je VME.

Gebruik SyndicusOnline voor automatische budgettering, voorschotten, verdeelsleutels, betalingen en herinneringen. Jij hoeft alleen maar de budgetten en contactgegevens in te voeren. Zo houd je eenvoudig overzicht, bespaar je tijd en voorkom je fouten.

VME-rekeningvoering
  • Maak een voorschot aan: Bepaal het bedrag, de datum, de recurrentie en het rekeningnummer.
  • Verdeel de kosten: Kies hoe je de kosten wilt verdelen: per kaveltype of per verdeelsleutel. SyndicusOnline berekent de bedragen voor je.
  • Automatische betaaluitnodiging: De betaaluitnodiging wordt automatisch per pdf naar de mede-eigenaars verstuurd. Betaalde voorschotten worden verrekend in de boekhouding, zodat je weet wie wat al heeft betaald en wie er nog moet betalen.

Hulp nodig? Wij staan voor je klaar!

Het team van SyndicusOnline biedt je ondersteuning op maat. Met de juiste begeleiding houd je de energiefactuur en andere kosten binnen de perken.

Samen houden we je VME financieel gezond en overzichtelijk.

Wil je deze en nog veel meer functies uitproberen?

Registreer je en gebruik het platform 30 dagen gratis, of contacteer ons.