Veelgestelde vragen

Een vereiste van de nieuwe wetgeving is dat de syndicus alle relevante documenten met de mede-eigenaars, waaronder u, deelt. Dit kan via een website, maar ook via andere platformen, als uw syndicus dat verkiest. Het internet is echter zo'n alomtegenwoordig en goedkoop medium, dat alle andere methoden om informatie te delen op vlak van kostprijs en efficiëntie in het niets verdwijnen. 

Daarnaast zijn we van mening dat SyndicusOnline uw syndicus de meest ideale mogelijkheid geeft om een goed bestuur te voeren. Te vaak horen we nog van syndici die documenten niet ter beschikking willen stellen, foute jaarrekeningen neerleggen, het geld foutief besteden en meer wanpraktijken.

We willen niet beweren dat met SyndicusOnline alle problemen onmiddellijk van de baan zijn, maar het lijkt ons een grote stap in de goede richting. Want uiteindelijk begint alles met een goede communicatie met de VME, en een transparant beleid. Beide zijn zonder meer mogelijk met SyndicusOnline.

Dit is zeker mogelijk. U kan dit aanvragen via een korte e-mail naar info@syndicusonline.com. U krijgt dan een gecomprimeerd bestand met alle documenten van u en uw gebruikers en een export van de relevante database gegevens. Let wel, dit gecomprimeerd bestand kan nadien niet meer geïmporteerd worden om uw account te herstellen.

De documenten van onze klanten worden gegarandeerd - en volgens de wet - 7 jaar bij gehouden. Klanten die hun abonnement hebben stopgezet kunnen hun documenten tot een jaar na datum opvragen.

Van zodra u inlogt wordt de site beveiligd door een https protocol. Dit zorgt ervoor dat alle verkeer tussen uw computer en de servers van SyndicusOnline versleuteld verloopt.
Daarnaast wordt er elke dag een dubbele back-up gemaakt van de documenten en database van SyndicusOnline: eenmaal op de eigen server en eenmaal op een externe server.   

Jazeker. Dit is zo eenvoudig als de volgende syndicus, of de voorzitter van de Raad van mede-eigendom indien er nog geen syndicus is, de rol van beheerder toe te kennen. Indien ook dit een probleem is, kan uw site tijdelijk zonder beheerder draaien. Op het moment dat een nieuwe syndicus gekozen is kan u dan de overeenkomst doormailen naar info@syndicusonline.com en wordt uw nieuwe syndicus als beheerder geregistreerd.

We ondersteunen Internet Explorer 8 en hoger, Firefox 15.0 en hoger, Safari 5 en hoger, Chrome 22 en hoger. We proberen de site in alle browsers en versies te testen, maar het kan zeker gebeuren dat een fout ons ontglipt. Klopt iets niet, laat het weten!

Een native app is niet in ontwikkeling, en behoort niet tot de toekomstige ontwikkelingsplannen. SyndicusOnline kan zich echter volledig aanpassen aan de schermgrootte van uw smartphone, en kan dus zonder problemen en begrenzing gebruikt worden op iedere smartphone die op het internet kan surfen.

Constant.

Vaak doen we kleine aanpassingen en correcties en updaten we diezelfde dag nog. Bij grotere updates leest u het in de blog.


En wat nog beter is? Dit kost u niets! Wij nemen alle hosting en software zorgen op ons, het enige dat u moet doen is SyndicusOnline gebruiken, liefst met plezier :)

Enkele kleine aanpassingen, zoals het logo, de rand en de kleuren kan u zelf aanpassen. Indien u e-mails wil versturen volledig in uw huisstijl, gelieve ons te contacteren.

Dit is zeker mogelijk, maar vereist specifieke software en kennis. Stuur ons een e-mail!

Iedere account wordt eerst aangemaakt door een beheerder, door zich te registreren en de basisgegevens in te vullen. De beheerder heeft toegang tot alles. Nadien kunnen gebruikers toegevoegd worden in de volgende rollen:

  • Syndicus: een persoon onder de beheerder die bv slechts bepaalde gebouwen kan beheren. Hij heeft geen toegang tot de algemene instellingen maar heeft wel volledig toegang tot ieder gebouw in zijn beheer. Gaat het over slechts één gebouw, is de beheerder ook automatisch de syndicus.
  • Eigenaar/huurder: De bewoners van een gebouw, die gekoppeld worden aan één of meerdere kavels.
  • Bezoeker: Een gebruiker die de syndicus kan registreren voor eventueel tijdelijke toegang. Dit gaat bv over de commissaris van de rekeningen, een advocaat, de notaris, ...

Een gebruiker is iemand met een emailadres, die zich registreert of door een beheerder wordt toegevoegd. Dit kunnen eigenaars, huurders, syndici of leveranciers zijn.


Een account is het overkoepelende orgaan waar de facturatiegegevens naar gestuurd worden. Meestal is dit het syndicuskantoor of de VME.

Dat is zeker mogelijk. Indien u nog in de proefperiode zat, gebeurt er niets. U hoeft zelfs geen e-mail te sturen om de account op te zeggen, alhoewel het wel wordt geäpprecieerd.

Indien u voordien reeds betaald had, wordt uw account afgesloten na de periode waarvoor u betaald heeft, en houden we alle gegevens nog een jaar bij. Indien u nog niet betaald had, wordt uw account op inactief gezet.