Nieuwe functie in SyndicusOnline: meldingen

Vandaag is een nieuwe update uitgevoerd aan de Syndicusonline.com site. Deze update omvat een hele reeks kleinere aanpassingen en de invoering van een nieuwe module: meldingen.

De kleinere aanpassingen waren talloze verbeteringen en correcties van bugs in de code en layout. Van zodra de code stabiel genoeg is, zullen deze allemaal opgelijst worden.

Meldingen

Communicatie tussen syndicus en bewoners is van vitaal belang in het onderhouden van een goede samenwerking. Met het internet is een intense vorm van communicatie mogelijk, maar toch verkiezen veel bewoners er nog steeds voor om te telefoneren of te wachten tot op de algemene vergadering van de VME. Defecten en andere kleine storingen komen dan op één moment op de rug van de syndicus terecht. Wanneer deze dan niet onmiddellijk opgelost worden, is de syndicus 'te traag' of 'niet communicatief'.  

Met de meldingen module probeert syndicusonline hier iets aan te doen. Bewoners kunnen defecten, schade en andere melden via een eenvoudig formulier. Daarnaast kunnen ze een prioriteit aan de melding geven, en er één of meerdere afbeeldingen aan toevoegen om de melding toe te lichten. Andere bewoners hebben de mogelijkheid zich in te schrijven om per mail de updates te ontvangen, of commentaar te plaatsen op de melding.

De syndicus krijgt hiervan automatisch een mail, en kan via een formulier in het administratie-gedeelte de melding verder updaten. Zo kan hij de status aanpassen naar bv 'wordt binnenkort opgelost', 'uitgesteld' enzovoort, en deze verder toelichten. De auteur van de melding, én andere bewoners die zich hierop hebben ingeschreven, krijgen dan een email dat de melding is geupdate.

Bewoners én syndicus hebben een overzicht van alle meldingen, en kunnen in één oogopslag zien wat de status van iedere melding is. 

De module kan eenvoudig geactiveerd worden via het menu bovenaan, door te klikken op 'modules'. De eerste module is dan de module 'meldingen'. Activatie en de-activatie zijn onmiddellijk.

Syndicusonline streeft ernaar het beste product voor de syndicus te zijn, dus opmerkingen en suggesties zijn altijd welkom!

Wat komt er aan?

Op dit moment wordt er gewerkt aan drie nieuwe modules: een module om meterstanden in te geven en bij te houden, een module om algemene vergaderingen beter te plannen en uit te voeren, en een module om dubbele boekhouding te voeren. Die eerste zal eind februari het licht zien, voor die twee andere zal het nog wat langer wachten zijn. Schrijf je in op de nieuwsbrief en ontvang als eerste nieuws over deze modules!